Wij zijn erg tevreden over dit krat

Voor Ruud Westerbeek en Marcel Pennings van Westerbeek Bulb Company zijn bloembollen voor de broeierij van snijbloemen en potplanten core business. Hun bedrijf verzendt het grootste deel van de bloembollen in Utilysys® klapkratten. Deze bollen komen deels uit eigen teelt of van gecontracteerde bollentelers van over de hele wereld.

Deze Nederlandse teler (foto boven) verpakt de Tulpen in Utilysys® kratten. Na binnenkomst bij Westerbeek in Noordwijkerhout ligt de focus op kwaliteitscontrole, sorteren en tellen (foto onder). Daarna start de temperatuur behandeling van de bollen in kratten in één van de geconditioneerde ruimten.

Naast de Tulp blijven ook de Narcis, Hyacinth, Crocus en Iris in Utilysys® klapkratten in uitstekende conditie.

In een gekoelde scheepscontainer verlaten de pallets met bollen het bedrijf. Onderweg wordt in de
container de temperatuur geregeld, gemeten en geregistreerd. Nauwkeurig laden is een must om te garanderen dat onderweg geen beschadiging ontstaat. De bloembollen bereiken hun bestemming bij snijbloemen- en potplantentelers in de USA en Canada. De zeecontainers met bloembollen gaan rechtstreeks naar de klant of gaan (bij kleinere zendingen) naar een eigen distributiecentrum voor de verdeling over diverse klanten.

Na het planten van de bloembollen verzamelt de klant de lege ingeklapte kratten totdat er voldoende zijn om een droge zeecontainer mee te vullen. Dan komen de kratten terug naar Westerbeek om te worden voorbereid op hun volgende trip.

Westerbeek Bulb Company
Bulb Trade Park 7
2211 SW Noordwijkerhout
Nederland

Telefoon +31 252 528038

Website www.westerbeekbulb.nl