Gebruikers ervaring

Kies voor de ervaring van gebruikers van klapkratten en klik op één van de company logo’s op deze pagina. Niet alle bedrijven, die met Utilysys® werken, staan hier vermeld.

 

Missie & visie

De missie van Stichting Utilysys is om de logistiek van de export van bloembollen en vaste planten te verbeteren. Het kan en moet goedkoper, duurzamer en efficiënter in de supply chain.

 

Over Stichting Utilysys

Stichting Utilysys is een initiatief van de branche organisaties Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloemenbollencultuur, KAVB en Koninklijke Handelsbond voor Boomkwekerij- en Bolproducten, Anthos. Beide organisaties benoemen de bestuursleden van Stichting Utilysys, die voor het behalen van de doelstellingen samenwerkt met partners.

Het Utilysys® concept is ontwikkeld samen met ondernemers en onderzoekers én met de partners Twinpack BV (dealer), Van Krimpen BV (dealer), Bekuplast GmbH (producent) en Container Centralen Benelux BV (pooldiensten). De partners onderhouden de zakelijke contacten met bedrijven in de branche.

Over de bloembollensector

Nederland is wereldleider in de internationale bloembollen sector. In ons land worden jaarlijks naar schatting 8,5 miljard bloembollen geproduceerd. Deze vinden hun weg naar afnemers overal in de wereld. Nederland heeft zo’n 60% van de wereldproductie en ca 85% van de wereldhandel in bloembollen in handen. Ongeveer 1500 Nederlandse bollentelers leveren aan ca 100 Nederlandse handelsbedrijven. Export is erg belangrijk. In de Verenigde Staten, Japan, China en Rusland zijn veel afnemers gevestigd. De afzet in Europese landen (waaronder Nederland) is stabiel. Voor een belangrijk deel gaan de bloembollen naar bedrijven die er bloemen en potplanten van maken. Het andere deel gaat naar tuincentra en supermarkten, waar de consument bloembollen koopt om ze in de tuin te planten. Lees meer over de betekenis van de bloembollensector bij iBulb.

Utilysys® in bedrijf