De ervaring van Warmerdam Spoelbedrijf

Warmerdam Spoelbedrijf is één van de bedrijven die kratten in opdracht reinigen. De eigenaar of gebruiker van Utilysys® klapkratten beslist zelf of en waar hij de kratten wil/laat reinigen na gebruik. En hoe dat gebeurt.

Het proces

Het reinigen van kratten gebeurt in eerste instantie met veel water voor effectieve verwijdering van alle organische resten. Ook het ontsmetten van de klapkratten is mogelijk in heet water met een reinigingsmiddel. Na deze behandeling is het drogen van de kratten een optie waardoor de opdrachtgever een perfect schoon, bacterie- en schimmelvrij en droog product retour ontvangt.

Water

Voor het spoelen van producten wordt zeer veel water gebruikt. Daarom is het zeer belangrijk om er voor te zorgen dat men het water hergebruikt. Warmerdam Spoelbedrijf heeft veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van filterinstallaties om zo het milieu minimaal te belasten. Hierdoor gaat er geen spoelwater meer in het oppervlaktewater of in het riool maar wordt alles gefilterd en hergebruikt.
Meerdere malen per jaar controleert men watermonsters van het spoelwater om zo vast te stellen of het water nog schoon genoeg is om mee te kunnen blijven spoelen. Onafhankelijke en onpartijdige bureaus zorgen voor deze controles.

Stroom

Op het dak van Warmerdam Spoelbedrijf in Noordwijkerhout zijn zo’n 1.168 zonnepanelen geplaatst. Deze installatie is goed voor de opwekking van zo’n 350.000 kWh per jaar aan groene stroom.

Warmerdam Spoelbedrijf
Herenweg 362
2211 VH Noordwijkerhout
Nederland

Telefoon +31 (0)252 37 11 11

Website www.warmerdamspoelbedrijf.nl/